In the rocky wild terrain of Eastern Crete we produce our own authentic olive oil worth the recognition of The Protected Destination of Origin (PDO) Sitia, Lassithi, Crete. It is under the specific environmental characteristics of this small part of Earth that olive trees have flourished for millennia, producing an olive oil known for its exceptional nutritional value, its unique aroma and rich flavor. The living proof is the oldest tree in our region -over 3.000 years old- that still stands proudly and narrates the story of the olive in Crete from ancient times until now. Olive oil means a lot to us - it is the base of the Mediterranean diet, it is part of our culture, and it is also the main farming occupation for many inhabitants of the island.
Στο άγριο βραχώδες ανάγλυφο της Ανατολικής Κρήτης παράγουμε το δικό μας αυθεντικό ελαιόλαδο αναγνωρισμένο με την ένδειξη της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Σητείας Λασιθίου Κρήτης. Σε αυτό το μικρό κομμάτι της Γης τα ελαιόδεντρα ευδοκιμούν εδώ και χιλιετίες παράγοντας ένα ελαιόλαδο που φημίζεται για την εξαιρετική θρεπτική του αξία, τα μοναδικά αρώματα και την πλούσια γεύση του. Ζωντανή απόδειξη το αρχαιότερο δέντρο της περιοχής μας, ηλικίας πάνω από 3.000 χρόνων, που ακόμα στέκει περήφανο και διηγείται την ιστορίας της ελιάς στην Κρήτη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Γιατί το ελαιόλαδο σημαίνει πολλά για εμάς, είναι η βάση της μεσογειακής διατροφής, είναι μέρος της κουλτούρας μας, αλλά και η κύρια αγροτική απασχόληση για πολλούς κατοίκους του νησιού.
We are certified organic farmers and nature lovers, and we don't use chemicals in the farming process. We cultivate our trees amongst a variety of indigenous wild herbs, almond trees and carob trees, respecting the micro-climate that the wise community of plants creates. We are actively involved at all stages from cultivation and cold extraction to packaging. In this way we are able to guarantee the superior quality of the olive oil that comes to you.
Είμαστε πιστοποιημένοι βιοκαλλιεργητές, λάτρεις της Φύσης και δεν χρησιμοποιούμε χημικά στις καλλιέργειές μας. Καλλιεργούμε τα ελαιόδεντρα ανάμεσα σε ενδημικά άγρια βότανα, μυγδαλιές και χαρουπιές, με σεβασμό στο μικροκλίμα που με σοφία δημιουργεί η φύση. Συμμετέχουμε ενεργά σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από το χωράφι και το ελαιοτριβείο μέχρι το τυποποιητήριο, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι το ελαιόλαδο που θα φτάσει σε εσάς διατηρεί την εξαιρετική του ποιότητα.
We collect the fruits of the Koroneiki olive tree variety, famous for its high polyphenol and other antioxidant levels. The harvest starts in October and goes through December. It is done in a festive atmosphere full of gratitude, despite our physical tiredness. The olives are gently picked by us, only by our own human labor, without the use of monstrous machines, respecting every tree and every fruit that we collect. The fruits are transferred in the shortest time to an organic certified factory and the olive oil is produced by the method of cold extraction.

Συλλέγουμε τους καρπούς της Κορωνέικης ποικιλίας, μιας ποικιλίας που ξεχωρίζει για τα υψηλά επίπεδα πολυφαινόλων και άλλων αντιοξειδωτικών. Η συγκομιδή αρχίζει τον Οκτώβρη και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβρη. Γίνεται μέσα σε ένα κλίμα γιορτινό γεμάτο ευγνωμοσύνη παρόλη την σωματική κούραση. Γιατί οι καρποί συλλέγονται από εμάς τους ίδιους, χωρίς να χρησιμοπιούνται γιγάντια μηχανήματα, με σεβασμό για κάθε δέντρο και ό,τι αυτό μας προσφέρει. Οι καρποί μεταφέρονται στο συντομότερο χρονικό διάστημα σε πιστοποιημένο βιολογικό ελαιοτριβείο και το ελαιόλαδο παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης.
We are driven by our passion for healthy eating and natural farming. Four Hands Organic Extra Virgin Olive Oil is the result of our work - an honest, tasty and healthy product with exceptional physicochemical characteristics.
Μας εμπνέει το πάθος μας για την υγιεινή διατροφή και τη φυσική καλλιέργεια. Το Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Four Hands είναι το αποτέλεσμα χρόνων δουλειάς και είναι ένα αληθινό, γευστικό και υγιεινό προϊόν με εξαιρετικά φυσικοχημικά χαρακτηριστικά.


Certified organic
Cold extracted (temperature ≤ 27⁰C)
Protected Destination of Origin Sitia Crete (PDO)
Monovarietal - Koroneiki variety
Gently picked only by human labor
100% natural product
Fruity with slightly pungent and bitter flavor, and a delicate aroma of freshness
With minimum waste production methods and minimal impact on the environment
In limited quantity
Πιστοποιημένο βιολογικό
Ψυχρή έκθλιψη (θερμοκρασία ≤ 27⁰C)
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σητεία Κρήτης (ΠΟΠ)
Μονοποικιλιακό - Κορωνέικη ποικιλία
Συγκομιδή βασισμένη αποκλειστικά σε ανθρώπινη εργασία
100% φυσικό προϊόν
Φρουτώδες με ελαφρά πικάντικη και πικρή γεύση και ντελικάτο άρωμα φρεσκάδας
Με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον και μικρό ενεργειακό αποτύπωμα
Σε περιορισμένη ποσότητα
Back to Top